MØBELTAPETSERER ELI OG ÅGE NESTE

 

Ny Sofa ?

 

KJØP MØBELSTOFF HOS OSS TIL DINE NYE MØBLER !

 

FRIHETEN TIL Å VELGE:

Vi hjelper deg til å finne fram til et møbelstoff du kan trives med. Mange av våre møbelstoffer brukes av arkitekter og designere, og er laget for å tåle mye bruk.

 

SLIK GÅR DU FRAM:

Møbelforretningen vil kunne fortelle deg hvor mye møbelstoff du trenger og hvor mye avslag de kan gi, når du velger å kjøpe møbelstoff hos oss. Møbelstoff fra oss kan sendes direkte til møbelprodusenten din i Norge.

 

 

TRIVSEL:

Stoffmøbler som sofaer og lenestoler, kan være selve hjertet i et hjem. Det er her vi henter krefter, her kan vi bruke tid og kose oss sammen med venner og familie. Hvilke møbler vi velger forteller andre noe om hvordan vi er og også noe om hvordan vi har det.

 

    

KATT I HUSET ?

Unngå å kjøpe møbelstoff hvor trådene lett kan trekkes ut. Stoffer som er grovt vevet er mer utsatt.

Skinn og kunstskinn kan være mindre fristende å kvesse klørne på. Et godt microfiberstoff kan også være vel verdt å forsøke, da det har tette fibre.

Husk - ingen kan gi noen garanti for hva din kjære katt kan finne på.

Det er ikke uten grunn at katten blir kalt møbeltapetsererens beste venn ...

                                                                                                                               

 

INNREDNING:

Tenk fritt og selvstendig, velg comfort og personlighet.

Liten plass? Ta mål av rommet som møblet skal være i, lag en enkel skisse hvor du tegner inn grunnrisset av de møblene du har og de du ønsker deg. Kanskje kan du prioritere å ha et stort spisebord med gode stoler rundt, så kan kanskje en seng med store puter gjøre nytten som "Sofa". Tips! En fjærdyne under et madrasstrekk, gir litt luksusfølelse, i tillegg til at det er godt å sitte på.

Stor stue? Kanskje kan du kjøpe to store fireseters sofaer, som plasseres mot hverandre foran et ildsted, med en stor stoffpall i midten. I tillegg så kan du velge et lavt rundt bord med god diameter. Rundt bordet plasserer du flere gode lave lenestoler i en sirkel. Tips! Sy selv, eller kjøp noen romslige gulvputer, eller store fjærputer som du kan legge på en stor madrass, gjerne foran et vindu. Alle kan drømme ... Målsøm av puter kan bestilles hos oss.

 

HUND I SOFAEN?

Hvis hunden får lov til å ligge i sofaen, så er det fint å velge en farge på møbelstoffet som matcher husets hund. Et eget pledd under hunden i møblet er heller ingen uting. Og vær klar over at det går ut over møbelstoffet hvis husets firbente får ligge i stoffmøblene, men det er det kanskje verdt?

Inspirasjon:Les mer om min mamma og hennes hund nederst på siden.

    
                                                                                                                    

 

KVALITET:

Om du har muligheten så velg å kjøpe kvalitetsmøbler. Det kan være et rimligere alternativ å kjøpe brukte kvalitetsmøbler, som du eventuelt kan trekke om selv.

Slitestyrke: Mange møbelstoff er Martindale - slitestyrke testet. Slitestyrke under 20 000 Martindale er kun til lettere bruk. Jo høyere tallet er, desto mer slitesterkt er stoffet. Vi har mange stoffer som har slitestyrke test over 50 000 Martindale. Les mer om slitestyrke på siden "Tekstilkvalitet og vedlikehold"  Tips! Om møbelet blir utsatt for stor slitasje, så kan det være lurt å kjøpe et ekstra møbeltrekk til hele møbelet eller til seteputene, dersom det er mulig. Armbeskyttere til armlenene kan også bestilles til de fleste møbler.

Fargeekthet: Sjekk fargeekthet, sollyset bryter ned stoffstyrken og forringer fargen. Lysekthet måles i en skala fra 1 til 8. Jo høyere tall, desto bedre. Selv om du alltid bør verne et stoffmøbel for direkte sollys, så vil høy lysekthet også være med på å bevare møbelstoffet lenger. Les mer om farger og fargeekhet på siden: farger

Tekstiltype: Lin og bomullstekstilene "puster" og vil derfor ikke virke klamme å sitte på. Ulempen med disse vegetabilske fibrene, er at det lettere blir flekker. En del av våre møbelstoffer i lin og bomull er smuss og vannavvisende behandlet, i tillegg så kan flere av designene maskinvaskes. Les mer om Lin  -  Les mer om Bomull

Kunstfiber finnes i både god og dårlig kvaliet. Trevira CS er av høy kvalitet og brukes mye av arkitekter og designere, til offentlig miljø der det stilles store krav til slitestyrke. Akryl er en rimeligere å dårligere fiber, som lett får skrukker på grunn av manglende elastisitet. Kunstfiber er mer smussavvisende enn plantefibre som bomull og lin. Les mer om Kunstfiber

Ull er en fantastisk fiber med mange gode egenskaper. Ull er i seg selv smuss og vannavvisende. Ullstoff som er blandet med en stor andel rimeligere fiber, kan være av dårlig kvalitet. Husk at et møbelstoff vil ha egenskapene til hovedinnholdet av fibrene som er i stoffet. Tips! Noen ullstoffer stikker mye, det hjelper lite om stoffet holder lenge, hvis det er vondt å sitte på. Les mer om Ull

Flekker: Husk å få med leverandørens veiledning for stell og vedlikehold av møbelet. Vær oppmerksom på at enkelte klær kan farge over på møbelet. Flekker er ofte mindre synlige på en mørk sofa, men vær oppmerksom på at en mørk farge tar mer lys fra rommet og at støv er mer synlig. Et mønstret stoff kan bedre kamuflere støv og flekker. Tips! Drømmer du om hvit sofa, velg et avtagbart vaskbart møbeltrekk.

Putefyll og stopp: Når du setter deg ned så skal du ikke kjenne kanter og lignende fra konstruksjonen i møbelet. Vurder også hvor langt du synker ned i møbelet og hvor god støtten er i ryggen når du sitter i møbelet. Rene dun og fjærputer er eksklusivt, men putene faller fort sammen og må ristes etter bruk. En blanding av dun og en fiberblanding, bevarer spensten bedre. Tips! Velg kaldskum hvis du kan, istedenfor vanlig varmherdet skumplast. Kaldskum virker ikke så syntetisk og er mer komfortabelt å sitte på. Vatt over skumplasten er bra, skumplasten bevares mye bedre.

Miljømerkede møbler: Svanemerket er det offesielle nordiske miljømerket. Les mer her: www.ecolabel.no

Allergi: Det er viktig at møblene er lette å holde rene og at de er lette å flytte på, slik at en enkelt kan holde rent under og bak møblene. Det er en klar fordel ved å velge et møbel med avtagbart trekk, som kan maskinvaskes på 60 grader. Et slikt trekk hindrer at støv og smuss blir liggende i "lommer" på møbelet. Vask gjerne trekket om mulig før bruk. Syntetiske stoffer er mer statisk elektriske og trekker lettere til seg støv. Hvis møbelstoffet lukter sterkt, så kan det vitne om høye avgassnivåer eller bruk av etterbehandlingsmidler.

NAAF Norges Astma og Allergiforbund har sin egen merkeordning for blant annet møbler. Møbler som har dette merket, gir minimal risiko for allergier, astma og andre overfølsomhetsreaksjoner. Alle NAAF merkede produkter tilfredstiller kravene til Svanemerket. NAAF deklarer produktene selv i et eget produktvurderingsutvalg bestående av to overleger og en forsker. Les mer: www.naaf.no

 

 

      MIN MAMMA OG HENNES HUND

 

Mammas hund har gått over til de evige jaktmarker, for en del år tilbake. Alle som kjente mamma hadde å betrakte hennes steintyggende og nokså overbitte hund som en fullverdig del av familien. Like rettigheter, ble presset igjennom med fremsyning av skarpe tenner og blåsing i nesen. At hunden ikke målte mange centimeter over bakken, avstanden ble bare mindre med årene, det var intet hinder for å bli hørt ... En lik rett til å benytte husets sofa ble raskt innarbeidet.

Noen sier at sofaen ikke er for hunder, men det gjaldt ikke hos mamma! Her ble det meste tilpasset hunden. Konsekvensen av å ha hvit hund, var ganske enkelt at en måtte gå med hvit jakke, enten en kledde det eller ikke.

Mamma hadde litt vage forsøk på oppdragelse av sin kjære hund. Med det største alvor og et fast blikk, sa hun med grov og mørk stemme: "Skal du i skapet!" - Klart, ingen vil vel sitte inne i et skap, så en viss virkning hadde det nok ...

Det må også nevnes at hunden hadde havnet i skapet ved enkelte sjeldne anledninger. Et kort "Boff" var nok, så var den ute av skapet igjen. Noen langtidseffekt av oppdragelsen var ikke å spore. I store trekk, så fikk mammas hund det akkurat som den ville, uten at den ble mindre elsket av den grunn.

Både min mamma og hennes hund var mestere i å kose seg. Sammen reiste de til fjerne himmelstrøk. Skinte sola så koste hunden seg i varmen og for mamma så var en stol og en god bok nok til å gjøre det til en fin dag. Manglet et bord, en pappeske kunne vel gjøre nytten. En duk over, noen lys og en kopp kaffe, da hadde en i grunnen det en trengte.

TAKK KJÆRE MAMMA for all praktisk visdom og for at du lærte meg å finne ro.

JEG LÆRTE, AT Å LEVE I ENKELHET, det er i grunnen alt vi trenger!

 

Copyright © 2013, Neste Trekk Eli Neste. All rights reserved. 

Neste Trekk Eli NesteNettstedskart